Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Gooi je kerstboom niet weg!

De kerst is voorbij en je wilt je kerstboom bij het afval zetten. Doe dit niet en geef je kerstboom een nieuw leven door je kerstboom in te tuin te planten. Bij de volgende kerst kan je dus de kerstboom weer uit de grond halen en in de woonkamer zetten. Zo voorkom je afval en minder schade aan het milieu. Hoe je dat moet doen vertellen wij je in deze blog.

De kerstboom is een boom die niet al te veel verzorging nodig heeft. De boom is gemakkelijk in de tuin te planten omdat de boom tegen vorst en wind kan. Sommige bomen groeien zelfs prima in de schaduw. Om te beginnen moeten we kijken waar en hoe je kerstboom gaat planten. De grond moet altijd vochtig zijn want de kerstboom kan niet goed tegen droogte. Als er dus langdurige droogte is moet je de boom extra water geven. Doe je dit niet dan droogt de boom uit en kan je beter een kunstkerstboom kopen.

De grond voor de boom moet zanderig en vochtig zijn en het liefst een beetje zuur. Als je de boom in de grond gaat verder kweken moet je wat metselzand gebruiken omdat dan het water beter kan weglopen. Heb je een kleigrond? Let er dan wel op of de boom tegen de grond kan. Ga je de boom in een pot kweken, dan kan je de grond het beste mixen. Meng een deel zuren grond met potgrond en zorg dat er een kleine split laag van 10 centimeter op de bodem is. Dit is nodig voor het overtollige water.

Als de bomen eenmaal geplant zijn moeten ze natuurlijk eens in de zoveel tijd water krijgen. Voornamelijk de zomer is een droge periode waarbij je de boom regelmatig water moet geven. Als de grond droog aanvoelt mag de boom weer water krijgen. Naast water kan je de boom ook voeden met speciale voeding die je 1 keer per jaar geeft. Met de kerst kan je de boom weer in huis halen en heb een kant en klare kerstboom.

https://www.xmasdeco.nl/