Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Welke problemen ondervind jij eigenlijk?

Wanneer je woonachtig bent in de stad of juist op het platteland dan kan je snel overlast ondervinden van duiven. Duiven worden in sommige gevallen dan ook bestempeld als ongedierte. Het klinkt eigenlijk gek, toch kan je hier veel overlast van ondervinden. Dit kan op verschillende manieren, maar kan je het probleem eigenlijk ook grondig aanpakken? De manieren om duiven tegen te gaan is erg lastig, het zijn en blijven immers ook vogels die zich gemakkelijk kunnen verplaatsen.

Waar ondervind jij problemen?

Als je problemen ondervindt van duiven dan is het verstandig om eerst na te gaan waar je dit probleem hebt en of je er op deze locatie ook daadwerkelijk wat aan kan doen of juist helemaal niet. Als de duiven bij jou een vaste plek in de tuin hebben en de duiven veroorzaken overlast door bijvoorbeeld alles onder te poepen dan wil je dit natuurlijk tegen gaan. Dit kan je doen door gebruik te maken van duivenpannen. Door deze pinnen te plaatsen is het voor de duiven niet meer mogelijk om hier voortaan nog te gaan zitten. Dit kan het probleem verhelpen of juist verplaatsen. Duiven houden zich vaak niet vast aan een specifieke locatie, toch hebben ze wel vaak een favoriete plek. Het is en blijft lastig om dit ook daadwerkelijk tegen te gaan.

Het probleem verplaatst zich

Wanneer het probleem zich verplaatst dan is dat natuurlijk ook geen pretje. Je wilt natuurlijk niet dat het probleem zich elke week herhaalt. Het is en blijft lastig dit tegen te gaan met vogels, aangezien ze hun vleugels kunnen uitslaan en gewoon een paar meter verder kunnen gaan zitten. Kies je er dan voor om meerder pinnen te plaatsen of accepteer je het probleem en ga je hier goed mee om? Als je het probleem blijft ondervinden dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een laserpen of ze weg te jagen door een hard geluid. Daarnaast kan je jezelf afvragen waarom ze juist op deze plek zitten? Wat is er interessant en waarom komen ze terug op deze plek? Als je dit eenmaal weet dan kan je de kern ook aanpakken, dit voorkomt een hoop ellende.

https://www.ongediertewinkel.nl/