Chondropython
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zo helpt time tracking jou efficiënter te werken.

Een dag kan soms heel snel voorbij gaan. Tijdens zo’n dag werk je ongestructureerd, heb je niet in de gaten aan welke taken je aan het werken bent en weet je aan het einde van de dag ook niet wat je al-dan-niet hebt gedaan. Jouw time tracking werkt niet en is onoverzichtelijke. Kort samengevat, je verliest het overzicht. Dit is inefficiënt omdat je aan het einde van de dag jouw to-do lijst totaal niet hebt afgewerkt. Herken jij dit? Sorry daarvoor! Het is heel vervelend om zo dag in dag uit aan de slag te gaan. Het kan zelf heel demotiverend zijn. Gelukkig is er een oplossing voor dit uiterst vervelende probleem.

De Pomodoro techniek

Jouw dag kan veel efficiënter gepland worden door de Pomodoro techniek toe te passen. Deze time management strategie werkt goed voor mensen die de dag onder zich vandaan voelen verdwijnen omdat zij de dag in tijdblokken opdelen. De volgende zes stappen maken deel uit van de Pomodoro techniek.

  1. Begin met het maken van een lijst vol dingen die op een dag gedaan moeten worden. Deel de taken op volgorde van prioriteit in.
  2. Maak gebruik van een wekker om 25minuten te tracken.
  3. Raak je afgeleid? Door, bijvoorbeeld, een email of telefoontje. Schrijf op dat je er straks wat mee moet en werk toch verder aan de taak waar je nu mee aan de slag bent gegaan.
  4. Als de wekker afgaat. Heb je een Pomodoro volbracht. Neem een korte pauze van 5 minuten en ga aan de slag met de volgende taak, oftewel Pomodoro.
  5. Heb je vier Pomodori afgerond? Neem een pauze van 20 of 30 minuten.
  6. Herhaal deze cyclus totdat jij jouw to-do lijst hebt afgewerkt of totdat de werkdag voorbij is.

Jouw tijd bijhouden. Zo doe je dat.

Wil je precies weten waar je welke uren of minuten van de dag aan hebt besteed? Keeping helpt jou daarbij. Zodra jij je inlogt en de app op je telefoon of je computer zet, kun je jouw uren gaan bijhouden. De time tracker is dus ontzettend handig.  Je kunt zo zelf bekijken hoezo het voelt alsof je niet productief bent geweest en hebt concreet bewijs dat je wel voldoende hebt gedaan in een dag.

 

https://keeping.nl/time-tracker