Chondropython
Image default
Zorg

Rouwboeketten aanschaffen? Hier moet je op letten

Rouwboeketten zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklassen en er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een rouwboeket koopt. Daar vertellen we in onze blog meer over. Het is in ieder geval goed om te weten dat er verschillende redenen zijn om er een te bestellen. Je zou een boeket als laatste groet aan de overleden persoon kunnen bestellen, maar je kunt ook een condoleance boeket bestellen om je steun te betuigen aan de nabestaanden.

Bestel rouwboeketten op tijd

Rouwboeketten worden met de grootste zorg samengesteld en de bloemist heeft dus wel de tijd nodig om een mooi boeket samen te stellen. Geef je bestelling dus op tijd door. Het is ook belangrijk dat je het bezorgmoment zorgvuldig kiest. Het is gebruikelijk om een boeket een dag voor de uitvaart te laten bezorgen. Zeker als het boeket als laatste groet aan een dierbare of een bekende is bedoeld. Het rouwboeket gaat dan ook mee tijdens een uitvaart en in het geval van een begrafenis wordt het boekt op het graf gelegd. Wanneer je het boeket te vroeg laat bezorgen gaan de bloemen zeer snel verwelken en is het boeket niet meer zo mooi als op de eerste dag. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Spendeer aandacht aan de wensen

Veel mensen hebben een voorkeur voor bepaalde bloemen of een bepaalde kleur. Het is belangrijk om hier aandacht aan te spenderen. Was iemand gek op rozen, anjers of orchideeën? Bestel dan rouwboeketten die deze bloemen bevatten. Datzelfde geldt voor de kleur. Feitelijk is er geen geschreven wet die voorschrijft welke kleur rouwbloemen moeten hebben. Vaak staat ook in de rouwkaart beschreven of bloemen welkom zijn en welke bloemen de lievelingsbloemen van de overledene waren. 

Rouwboeketten kopen? Denk aan de laatste groet

Wil je rouwboeketten als laatste groet bestellen? Vergeet dan niet om ook de linten te bestellen. Rouwlinten moet je altijd separaat aanvinken en deze bevatten vaak een mooie boodschap, een groet en sowieso de naam of namen van de afzender(s). Eén lint wordt vaak gebruik voor een stukje tekst. Hier mag best gevoel in zitten. Het gaat erom dat jij je prettig voelt bij de laatste groet aan je dierbare of bekende die is overleden. Het tweede lint wordt doorgaans gebruikt voor het vermelden van een naam of namen van de afzender(s). 

De verschillende vormen die je kunt kiezen

Het ene rouwboeket is het andere niet en rouwboeketten kun je in verschillende maten, vormen en prijsklassen bestellen. Denk aan een mooi boeket dat ligt. Dat kan eventueel op een kist of een sokkel worden neergelegd. Je kunt ook kiezen voor de traditionele rouwkrans of kies voor een boeket die in een vaas gezet kan worden. Het boeket dat je als steunbetuiging aan de nabestaanden bestelt is vaak een traditioneel boeket in een vaas. Je zou ook iets bijzonders kunnen kiezen, zoals een boeket in een bepaalde vorm. De hartvormige rouwboeketten zijn daarin de vorm die het vaakst wordt gekozen.