Chondropython
Image default
Auto's en Motoren

Welke dashcam is gechikt voor mijn auto?

Dashcams, ook wel autocamera’s genoemd, zijn camera’s die op het dashboard of de vooruitkijkspiegel van uw auto zijn geïnstalleerd en naar de weg zijn gericht en deze filmen. Ze zijn vooral gepopulariseerd door de vele spectaculaire video’s die de meest uiteenlopende scènes hebben vastgelegd, waaronder ongelukken, verkeersgevechten en zelfs meteorietenbuien.

Functies van de dashcam

De dashcam heeft als belangrijkste functie het waarborgen van de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers. Bij het filmen van wat er op de weg gebeurt (of wat er in de auto gebeurt), registreert de dashcam het bewijs van wat er in real time gebeurt. Als bijvoorbeeld de bestuurder betrokken is bij een ongeval en anderen de bestuurder aanklagen zonder dat hij schuldig is, kan hij de beelden op het dashboard gebruiken om zijn onschuld te bewijzen. In een ander voorbeeld kunnen de dashcambeelden worden gebruikt om de kentekenplaat van voertuigen te identificeren die ongelukken veroorzaken en ontsnappen zonder hulp te bieden. Veel mensen gebruiken de dashcam voor videologs, of om sportvideo’s te maken, maar het is niet het hoofddoel van de dashcam. Sommige bedrijven beginnen de camera te gebruiken als een beveiligings- en laadbewakingssysteem en als een systeem om de chauffeurs te helpen.

Hoe kies ik een dashcam?

De kwaliteit van de video is belangrijk in een voertuigcamera, omdat deze wordt belast met het vastleggen van de details op een bepaalde afstand en te maken krijgt met bewegende objecten. Je moet op zoek naar een camera met een resolutie tussen 720p en 1080p die minstens 30 beelden per seconde opneemt en een goede pixelresolutie heeft. Voor opslag heeft u een microSD-kaart van minimaal 32 GB nodig voor 8 tot 10 uur video in normale kwaliteit. In sommige modellen is het mogelijk om rechtstreeks verbinding te maken met draagbare HD’s, wat veel praktischer en goedkoper is, vooral om niet elke dag de HD te hoeven legen als je thuiskomt (hoewel dit wordt aanbevolen).