Chondropython
Image default
Auto's en Motoren

Keurmerk RRS biedt zekerheid in veranderende tijden

Nu het einde van het jaar echt goed in zicht komt, gaan mensen traditioneel gezien nadenken over hun mobiltieit in het volgende jaar. De kerstvakantie is de periode waarin mensen hun volgende baan overdenken, kijken of ze nog wel tevreden zijn én bekijken of ze willen gaan bijtellen of niet. En sinds corona al 2 jaar lang de wereld in de greep houdt, zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om de auto van de zaak niet privé te rijden. Je maakt immer toch weinig privé ritten naar het restaurant, pretpark of vriendenclub.

Op het moment dat je ervoor kiest niet te gaan bijtellen, moet je hier een verklaring voor invullen en aanleveren bij de Belastingdienst. Zij kunnen namelijk op hun beurt vragen om een sluitende kilometerregistratie aan te leveren. En dan is een systeem met Keurmerk RRS wel héél erg handig om te hebben.

 

Rittenregistratie

Een rittenregistratie waar de belastingdienst om vraagt moet een aantal zaken bevatten. Denk daarbij aan het kenteken en de bestuurder van de wagen, althans als dat dezelfde bestuurder is, maar ook een hoop zaken per rit. Het startadres, postcode, plaats en kilometerstand tot aan het stopadres, postcode plaats en kilometerstand. En gereden kilometers. Ofwel, een hele hoop om handmatig of in een Excel bestand bij te houden.

Rittenregistratiesysteem

De oplossing komt in de vorm van een rittenregistratiesysteem. Dit is niets meer dan een klein kastje, blackbox genoemd, dat wordt geïnstalleerd in het voertuig. Je ziet niet zitten, dus het stoort ook niet als jouw mooie wagen hiervan wordt voorzien. Sterker nog, het maakt het leven een stuk makkelijker. Automatisch worden alle ritten van de auto geregistreerd en biedt het optie om online ook de locatie van de auto in te zien. Voor veel wagenparkbeheerders bij MKB of grotere organisaties biedt dit qua planning of klanttevredenheid ook weer een hoop opties.

Rittenregistratiesysteem met Keurmerk RRS

Omdat er op de Nederlandse markt een flinke hoeveelheid leveranciers van ritregistratiesystemen is, is het Keurmerk Ritregistratiesystemen opgericht. Dit Keurmerk RRS, zoals we het afgekort noemen, controleert de leveranciers op een hoop zaken zoals kwaliteit van de hardware, inbouw, privacy en veiligheid van de data. Door te kiezen voor een systeem met dit Keurmerk dat voldoet aan de eisen van de Belastingdienst, weet je dus zeker dat je goed zit. En met de TrackJack PRO Fiscaal 2 heb je niet alleen het keurmerk RRS, maar ook de beste ritregistratie voor de beste prijs.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/keurmerk-ritregistratie/