Chondropython
Image default
Woning en Tuin

Plexiglas, een goed alternatief voor gewoon glas

Plexiglas is een populair materiaal en dat is niet zo gek. Het heeft heel veel voordelen in vergelijking met gewoon glas en kent verrassend weinig nadelen. Het is breed toepasbaar, makkelijk te verkrijgen en ook relatief goedkoop. Plexiglas is verkrijgbaar in diverse webshops, onder andere bij van Viegen. Bij van Viegen koop je plexiglas voor een scherpe prijs en daarnaast staan hun medewerkers ook nog eens voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Alvast wat meer weten? Lees dan snel verder.

Populair materiaal

Plexiglas kent zijn oorsprong in de jaren 30 van de vorige eeuw, maar is in de loop der jaren verbeterd en veiliger geworden. Vroeger werd er nog gebruik gemaakt van giftige stoffen in het materiaal, tegenwoordig is alles helemaal veilig en kun je plexiglas met een gerust hard bewerken en toepassen. Het is steeds populairder geworden en dit komt vooral doordat het een goede vervanger is voor glas. Het kent zelfs een hoop voordelen ten opzichte van glas.

Sterker dan glas

Plexiglas is geen glas, het is namelijk een kunststof. Maar het is wel een goede vervanger van glas, omdat het dezelfde heldere eigenschap heeft. Plexiglas is echter zo’n 25 keer sterker dan glas, maar wel flexibeler. Een dunne plaat plexiglas, denk daarbij aan 2 mm, kan buigen. Zeker wanneer je het verhit kun je plexiglas in vorm buigen. Het materiaal kan bijna niet gebroken worden, wat het ook een stuk veiliger maakt dan glas.

Veilig bewerken

Laat je glas vallen dan spat het uit elkaar. Glas bewerken is een gevaarlijk klusje omdat het kan versplinteren. Zo niet plexiglas. Dit kun je veilig bewerken zonder dat er versplintering ontstaan. En laat je plexiglas vallen? Dan is er niet meteen nood aan de man. Vaak is het nog intact en heb je geen last van allerlei glas splinters.

Lichtgewicht

Een ander voordeel van plexiglas is dat het veel lichter is dan glas, zo’n 50%. Zwaar glas is niet altijd toepasbaar elke situatie, plexiglas is dit wel. Wanneer je bijvoorbeeld een voorzetraam wilt plaatsen is gewoon glas te zwaar. Het kan dan niet meer makkelijk opgetild of weggeschoven worden. Plexiglas is dan een goed alternatief.

Online plexiglas bestellen

Wil je meer weten over plexiglas? Kijk dan op de website van van Viegen. Zij hebben een uitgebreid assortiment plexiglas, in verschillende maten. Je kunt kiezen uit platen van 3mm tot 10mm, maar het ook op maat laten maken. Ideaal wanneer je het liever niet zelf wilt bewerken. Neem eens een kijkje op de website en kijk of plexiglas een goede optie voor jou zou kunnen zijn.