Chondropython
Image default
Gezondheid

Slaapmasker waarom het werkt

Slaapmasker: waarom het werkt

Altijd al willen weten wat de voordelen zijn van het slapen met een slaapmasker of oogmasker? Of bent u al verkocht en wilt u vooral weten waar u het beste slaapmasker voor u koopt? Check dan Slaapwijsheid.nl!

De beste slaapmaskers van 2022

Op Slaapwijsheid hebben we meer dan 40 verschillende oogmaskers getest. We hebben op 4 factoren gelet: comfort, gewicht, licht blokkering en materiaal. In dit artikel vergelijken we de beste slaapmaskers van 2022.

Top 3 slaapmaskers

1. Simia moerbei zijde slaapmasker – Dit verstelbare oogmasker van zacht en ademend materiaal is een wereldwijde bestseller en ideaal voor wanneer je rust wilt voor je ogen.

  • Licht van gewicht, waardoor je hem bijna niet voelt zitten
  • Comfortabele pasvorm
  • Ademend en zacht materiaal, van 100% (moerbei) zijde gemaakt

2. Strex traagschuim slaapmasker – Voor mij is dit het beste slaapmasker van 2020. Ik heb er direct 3 stuks van gekocht. De meeste oogmaskers zijn comfortabel, maar hebben dikke bekleding. Dit slaapmasker heeft een dun laagje traag schuim en dat maakt dit masker ideaal voor mensen die niet kunnen wennen aan een dikker slaapmasker zoals het bovenstaande masker van Tempur.

  • Ultra zacht & comfortabel
  • 100% Verduistering
  • Drukverlagend design

3. Tempur Slaapmasker – Dit luxe slaapmasker van TEMPUR® is gemaakt van drukverlagend TEMPUR® materiaal zodat uw ogen optimaal kunnen rusten en u ontspannen kunt slapen.

  • Totale verduistering.
  • Comfortabel.

 

 Wat u in een slaapmasker of oogmasker moet zoeken

Hier is een lijst met overwegingen die u in gedachten moet houden als u op zoek bent naar een nieuw slaapmasker om u te helpen in een diepe, verjongende slaap te vallen:

Materiaal

De meest populaire materialen voor slaapmaskers zijn katoen, zijde, polyester, schuim en kralen. Elk materiaal heeft verschillende voordelen, dus kies de optie die het beste aanvoelt tegen uw gezichtshuid. Zijde, bijvoorbeeld, heeft een gladde en glanzende uitstraling en kan wallen en tekenen van veroudering voorkomen. Maskers gevuld met kralen geven extra druk om stress te verlichten en kunnen ook een verwarmend en verkoelend effect hebben.

Pasvorm

Wanneer u een slaapmasker opzet, moet u ervoor zorgen dat er geen licht binnenvalt en dat het comfortabel aanvoelt. Slaapmaskers zijn er in vele soorten, van maskers die het hele gezicht bedekken of alleen de ogen, tot versies die met gewicht over de ogen en slapen worden gedrapeerd. Er zijn ook maskers met verstelbare bandjes verkrijgbaar, waarmee u de pasvorm kunt aanpassen.

Slaaphouding

Net als bij een nieuw kussen of een nieuwe matras, moet u bij de aanschaf van een slaapmasker rekening houden met uw slaaphouding. Als u een zijslaper bent, vermijd dan dikke, logge maskers die u zult voelen als u zich omdraait. Rugslapers moeten kiezen voor diepe oogmaskers die het licht vanuit elke hoek blokkeren, en buikslapers doen het het best met dunne, lichte maskers die comfortabel aanvoelen wanneer hun gezicht in nauw contact komt met het kussen of de matras.

Primair gebruik

Bedenk waar u het masker wilt gebruiken om beter te slapen. Als u beter wilt slapen op reis, kies dan een reisvriendelijk masker dat u gemakkelijk kunt opbergen, bijvoorbeeld in een draagtas, en dat licht van gewicht is. Als u op zoek bent naar het beste slaapmasker voor een goede nachtrust thuis, kan een groter of duurder masker meer geschikt zijn.

Extra voordelen

Slaapmaskers zijn er in alle soorten en maten, en veel maskers hebben speciale eigenschappen die bepaalde slapers kunnen aanspreken. Sommige slaapmaskers hebben bijvoorbeeld aromatherapie met lavendel en andere slaapverwekkende infusies. Andere zijn voorzien van oordopjes, hebben voorgevormde oogkassen om de wimpers te beschermen of hebben gel-zakjes om opgeblazen ogen te verminderen.

 

https://www.zipzoo.nl/hoe-een-slaapmasker-kan-helpen-beter-te-slapen/