Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Ongeschreven regels tijdens shisha roken

Veel jongeren roken shisha of ook wel waterpijp. Waterpijpen zijn een populaire manier van roken tegenwoordig. Het wordt vaak gezien als een gezondere en meer verantwoorde manier van roken. Hoewel dit niet waar is, doet dat niet af aan het feit dat het gezellig is om te doen met een groepje vrienden. Aangezien je het meestal met anderen doet, zijn er een aantal ongeschreven regels ontstaan, ook wel een etiquette, van wat er wel en niet ‘done’ is tijdens het shisha roken. Als je net begint en dus geen idee hebt van deze regels, dan is het wel zo fijn om een beetje op de hoogte te zijn. Niemand zal boos worden om dingen die je ‘fout’ doet, maar je wilt natuurlijk niet meteen opvallen als nieuweling.

De regels verschillen nogal in verschillende landen. Zo zijn er bijvoorbeeld landen waar het onbeleefd is om de waterpijp op een tafel te zetten. In Nederland is dat juist echt geen probleem en is het eerder gebruikelijk. Ook is het bijvoorbeeld in het Midden-Oosten niet beleefd om de waterpijp aan te steken met een brandend kooltje. Je vraagt je misschien af waarom, maar waarschijnlijk weten ze dat zelf niet eens. Dit soort gewoontes ontstaan vaak gewoon na een tijdje.

Veel landen zien de linkerhand als onrein. Dit heeft zeker niet alleen met shisha roken te maken, maar met alle aspecten van het leven. In deze landen is het daarom ook niet gebruikelijk om je linkerhand te gebruiken tijdens het roken.

Dit waren vooral regels uit het buitenland, maar wat is er over het algemeen gebruikelijk in Nederland? Als je met een groep rookt, is het wel zo eerlijk als iedereen evenveel aan bod komt. Daarom wordt vaak een vaste volgorde aangehouden van de mensen die roken. Zo kan iedereen evenveel roken en het is ook wel lekker overzichtelijk. Als laatste is het ‘not done’ om een gewone sigaret te roken in dezelfde omgeving, omdat de geuren dan door elkaar heen gaan en het verpesten voor de mensen die shisha roken.

https://premium-hookahs.nl/